lauantai 22. maaliskuuta 2014

Pizzapullia ja karkkipäivän karkkeja :)

Esikoinen on syksystä asti käynyt kokkikerhossa ja ollut siitä kovin innoissaan. Useat herkut on kokeiltu jo täällä kotonakin. En tiedä keneltä hän on mielenkiinnon perinyt, mutta minulle on kerrottu että mieheni on jo lapsena ollut kiinnostunut erityisesti leipomisesta. Muistan myös itse että mummuni joka hoiti minua päivisin, otti minut aina ruoanlaittoon ja leipomiseen mukaan. Sanotaankin että olisi tärkeää ottaa lapset mukaan kokkailuun - aina se vaan ei ole niin helppoa..

Tänään kuitenkin lapset pääsivät kunnolla kokkaamaan :)! Saimme päivälliseksi pizzapullia, joita kerhossa oli kerran valmistettu. Ne olivatkin maukkaita ja katosivat äkkiä tarjottimelta :)! Niihin on helppo laittaa täytteitä oman maun mukaan, tällä kertaa mentiin kuitenkin lasten linjalla; kinkkua, juustoa, oreganoa ja tomaattikastiketta.Herkkupuolen suhteen olikin ovelia lapsia - oli vähän puhetta, että karkkipäivä olisi erinäisten juttujen takia koko porukalta peruttu..ei hätää, tehdään riisimurokarkkeja! Eihän siinä voi sanoa ei, joten niitä syötiin - ja pakko myöntää että maistui meille aikuisillekin :D!

Ohjeen tyttö oli bongannut gastronomisesta keittokirjasta, nimellä suklaiset corn flakes -makeiset, muunneltiin ne kuitenkin kotoisammiksi riisimurokarkeiksi ihan muropaketin kyljestä otetulla ohjeella :). Tuo Sami Garamin Gastronominen keittokirja on muuten hyvä vinkki saada lapset kiinnostumaan kokkailusta ja samalla oppia avaruuden saloja, nämä olivat kääpiöplaneettoja :).

Hyvä herkku muuten maitoallergikollekin <3, suklaata nam <3!

 Ja mikä olikaan äidin tehtävä ;)?
Mukavaa lauantai-iltaa kaikille <3!

8 kommenttia:

 1. Minäkin haluan maistaa (tai tehdä) noita pitsapullia. Herkullisen näköisiä! Äidin tehtävä on valvoa, että isä laittaa keittiön kuntoon? :)

  VastaaPoista
 2. Noi pitsapullat on muuten hyviä, muutaman kerran tehnyt synttäreille ja tekevät kyllä hyvin kauppansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ne oli kyllä hyviä, me ei olla harmi kyllä ennen tehty mutta varmasti jatkossa tullaan erilaisia variaatioita kokeilemaan :).

   Poista
 3. Toivottavasti osun joskus teille lasten valmistamia herkkuja maistelemaan! Kuvia katsellessani maku tuli suuhuni.

  VastaaPoista