torstai 23. tammikuuta 2014

Aurinkoa ja lunta

Talvi päättikin tulla sitten kunnon rytinällä :). Ulkoilu oli viime viikolla aika vähäistä, tosin luistelelmassa käytiin kylän omalla kentällä joka ilta. Tytöt ovat meillä niin innostuneita nyt luistelusta, että kovinkaan pakkanen ei heitä pidättele. Ja pianhan sieltä kentältä pääsee kotiin takan viereen viltin alle lämmittelemään. Urhea pieni poikanikin päätti kokeilla toisen kerran tänä talvena luistelua ja pysyi jo hienosti pystyssä kolmevuotiaaksi! Kaksossisko menee jo hitaasti eteenpäinkin, kunhan vain luottaisi siihen että pysyy pystyssä :)! Kuvia kentältä ei valitettavasti ole, sen verran hektistä on noiden pienten valvominen siellä :).


Paljon kuitenkin vietettiin aikaa sisällä leikkien ja lukien. Meillä kaikilla lapsilla taitaa olla kova mielikuvitus, koska tylsää hetkeä harvoin on :). Ja sitten välillä on ihanaa rauhoittua lukemaan sohvalle. Isosiskotkin tykkäävät lukea pienemmille kirjoja, isompi oikeasti ja pienempi omia tarinoitaan kehitellen :).


 

Viikonloppuna siis saatiin vihdoin niitä kauniita aurinkoisia talvikelejä, niitä on odotettu <3! Alkuviikosta niille saatiin jatkoa ja kova pakkanenkaan ei estänyt meitä ulkoilemasta. Miten luonto voi olla niin kaunis kun aurinko paistaa ja puut ovat lumen peitossa!
Kotipihassa löytyy kummasti taas puuhaa kun on lunta millä leikkiä. Pieni kerros lunta riittää liukurin kanssa liukumiseen ja lapio & ämpäri riittää moneen juttuun. Taitaa se valoisuus olla yhtä tärkeää lapsille kuin aikuisillekin, vaikka lapset eivät sitä niin tiedosta. En muista itse lapsena koskaan miettineeni onko pimeää vai valoisaa, lyhyt vai pitkä talvi, asiat otettiin itsestään selvyyksinä! Nyt aamulla sarastava aurinko saa mielen niin virkeäksi ja silmät apposen auki :)! Energiaa on taas vaikka mihin ja sormet syyhyävätkin käsitöihin keväisiä juttuja tekemään. Jospa saisin postauksen tehtyä viime kevään näpertelyistänikin, niistä voisin tehdä jotain variaatioita tähän kevääseen :).

Kauniista talvipäivistä nauttien mukavaa päivää sinulle <3!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti